Жените, които ядат навън, отслабват по-трудно 13.07 | 15:21

В ресторанта нямаме контрол над храната и начина на приготвянето й

От Елена Кирилова

Жените, които обядват навън губят по-малко тегло от онези, които хапват у дома, сочи ново проучване, цитирано от Daily Mail.

Учените твърдят, че простите идеи, като избягването на храните в ресторантите, воденето на "хранителен дневник” и редовните хранения са по-ефективни от фантастичните диети, на които се подлагат дамите.

Доктор Ан Мактиърнън и нейният екип установили, че тези, които ядат редовно са загубили повече килограми от жените, които хапват в различно време или пропускат хранения.

Дамите, които обядват най-малко веднъж седмично, са загубили средно с по 2 кг. по-малко от тези, които са избрали да се хранят у дома.

Въпреки това ресторантите се оказват спънка за диетата, защото именно обядът навън е най-големият проблем при справянето с излишните килограми.

Учените от Жентъра за превенция към Хътчинсън център смятат, че за жените, склонни към напълняване, е много по-добре да си водят дневник и да внимават точно какво ядат всеки ден. Това ще им помогне да постигнат истински хранителен режим.

Според ръководителя на изследването много по-трудно е диетата да бъде променена, ако хората не обръщат внимание на това, което ядат. По думите й вредните хранителни навици вървят ръка за ръка с други, които също не са полезни.

Изследването показва, че храненето в ресторант означава по-малко индивидуален контрол над съставките и методите на приготвяне, както и по-големи размери на порциите.

Проучването е направено сред 123 жени, които имат проблеми с излишните килограми. Анкетираните дами са на възраст от 50 до 75 години. Те са попълнили серия от въпросници за оценка на хранителния си режим.

Водещи

Най-четени