Затвориха детското отделение на болницата в Пловдив заради морбили 09.04 | 09:42

Новопостъпилите деца се пренасочват за лечение в други здравни заведения

От iNews.bg

Под карантина! Затвориха детското отделение на многопрофилната болница "Свети Мина" в Пловдив заради морбили. Новопостъпващите деца се пренасочват за лечение в други здравни заведения, предаде Нова телевизия.

Заразата била внесена от три деца, които били приети за лечение с борнхит миналата седмица. Не са имали симптоми на морбили. Обривите се появили след няколко дни. Не е ясно обаче дали децата са заразили и останалите пациенти, които са се лекували в отделението. Засега сред персонала няма заразени, но лекарите и сестрите са притеснени.

Управителят на МБАЛ "Св. Мина" - Пловдив не знае първоизточникът на заразата, защото тя е установена в болницата. Той сподела, че едното от децата е консултирано в Инфекциозна клиника, след което е върнато и чак на следващия ден е проявило симптоми на морбилити. Болницата се дезинфектира, за да се ограничи заразата.

Междувременно стана ясно, че болните от морбили в Пловдив са 30. Общопрактикуващите лекарите продължават да издирват неимунизирани деца. Под лекарско наблюдение са децата, които са имали контакти със заразените в Детското отделение на болницата. Засега нито едно от тях не е дало признаци за морбили.

В следващите 2 седмици са забранени свижданията в здравното заведение.

Водещи

Най-четени