Захарта е вредна колкото кокаина? 12.05 | 19:57

Ще се шокирате

От Беатрис Николoва

Най-вероятно смятате, че кокаинът действа зле на мозъка и ще се окажете прави, но може би не предполагате, че захарта не отстъпва на вредната субстанция.

Гледан през ядреномагнитен резонанс, мозъкът светва "като коледна елха", когато се храним с богати на захар храни, казва д-р Марк Хаймън, основател и медицински директор на UltraWellness Center, по време на скорошно интервю. Частта от мозъка, която се активизира, е същата, която реагира и при употребата на кокаин или хероин, според изследванията на д-р Дейвид Людвиг.

Това изследване се припокрива с проучването, показано в документалния филм Fed Up, който излиза по кината на 9 май. Филмът показва нездравословните навици, които води със себе си хранително-вкусовата промишленост. Той показва и начин за противодействие, както и промените, които трябва да бъдат направени, за да се води по-здравословен живот.

"Цялата власт е в нашите ръце. Бюлетините, с които избираме бъдещето си, се наричат пари. Само ние можем да решим за какво да дадем парите си", завършва той. Вижте шокиращото видео във Jenite.bg.

 

 

Водещи

Най-четени