Защо американците са дебели и можем ли да научим нещо от тях? 07.02 | 11:04

Повечето хора са съгласни, че САЩ са изправени пред епидемия от затлъстяване

От Боян Кърпачев

Повечето хора са съгласни, че САЩ са изправени пред епидемия от затлъстяване. Разковничето е там, че по-голямата част от американците не мислят, че те са част от проблема. Те не могат да приемат индивидуалния си принос към общото затлъстяване.

Това става ясно от проучването сред 1000 респондента
Weight of the Union. Докладът от 2014 констатира, че 84% от анкетираните определят нацията като по-затлъстяла от преди пет години.

Това, което американците не искат да признаят, обаче, е техният личен принос към средната обиколка на кръста на нацията. По-голямата част от анкетираните с наднормено тегло (56%) и 30% от тези с екстремно затлъстяване смятат, че тяхното тегло е "нормално" в сравнение с общата картина.

Когато били помолени да се сравнят с техните роднини и приятели, те погледнали по-реално на себе си. 54% от затлъстелите отговорили, че се чувстват прекалено пълни.

Констатации потвърждават проучване от 2012, което установило, че американците са склонни да твърдят в продължение на години, че са отслабнали, когато в действителност те само трупат тегло.


Изводът, който можем и ние да си направим? Нека всеки сам поеме отговорност за собственото си здраве. И дори да не е по-критичен към себе си, нека поне бъде реалист.

Да не изпадаме в самозаблуди като американците.

Водещи

Най-четени