Здравните митове, които трябва да бъдат разбити 07.02 | 07:45

Вижте как трябва да се грижите за здравето си

От Елена Кирилова

Здравето е нещо, за което трябва да се грижим във всяка минута, като започнем от храненето, минем през целия начин на живот и завършим с ежедневните нива на стрес. Друг проблем е недостатъчно добрата здравна култура, която също е бариера пред иначе важната грижа за здравето. Ето и кои са най-разпространените заблуди по тази тема:

Можете да пропускате профилактичните прегледи

Профилактичните прегледи са задължителни поне веднъж годишно. Винаги е по-добре да действате превантивно, отколкото да чакате здравословният проблем да се появи, а лечението му да е доста по-сложно. Това може да спаси живота ви в някои случаи, защото често симптомите на някои болести са скрити.

Само децата се нуждаят от инжекции

Всяка година множество възрастни умират от болести, които могат да бъдат предотвратени благодарение на ваксини. Възрастните често пренебрегват ваксините, смятайки, че те са само за деца. Истината е, че човек може да се ваксинира до края на живота си и не бива да пренебрегва това.

Само възрастните са застрашени от сърдечен удар

Грижата за сърцето трябва да започне много по-рано, отколкото си мислите. Всъщност тя продължава цял живот, но младите са на мнение, че сърдечния удар е нещо, срещано предимно при възрастните хора. Помислете колко вредни храни консумирате и на колко стрес сте подложени. Това може би ще ви накара да размислите.

Останалите митове можете да научите от Jenite.bg.

Водещи

Най-четени