Здравният министър ще съди бившия здравен министър 05.02 | 16:06

Таня Андреева се закани да съди Десислава Атанасова за клевета

От Кремена Бедерева

Здравният министър Таня Андреева възнамерява да съди бившия здравен министър Десислава Атанасова. Андреева се закани да съди Атанасова за клевета.

Поводът - изказване на бившия здравен министър, сега депутат от ГЕРБ - Десислава Атанасова в парламента.

Днес тя оповести данни за "скандална обществена поръчка", обявена от министър Таня Андреева, за изграждане на интегрирана информационна система в центровете за Спешна помощ. Поръчката е за 6,5 млн. лв. и по думите на депутата и бивш министър на здравеопазването Десислава Атанасова, е обявена "на тъмно" на 24 декември 2013 година.

"Няма нито една обществена поръчка, направена на тъмно", категорична бе Андреева, която даде брифинг в здравното министерство.

"Няма да позволя да се спекулира с името ми, да си избърсва някои ръцете с него. Не съм професионален политик, и въпреки това, разбирам амбициите за политическо утвърждаване на едни или други политици. Смятам, че е грозно политика да се прави с лъжи и опетняване на името на едни или други хора. Смятам, че никаква цена – политическа или друга, не си заслужава, за да бъде хвърлено петно върху работата на Министерството на здравеопазването.

Аз съм гарант, и заставам зад името си за това, че до момента, от началото на мандата, няма нито една обществена поръчка, направена на тъмно, извън регламентираните изисквания и правила, и в която, под една или друга форма, да са прокарани лобистки интереси. Който може да докаже обратното, съм готова да седна с него на една маса. Готова съм дори и в съда да покажа документите, с които разполагам”, обясни д-р Андреева.

Най-четени