Кандидат-лекари ще ходят на курсове в МУ-Плевен 13.11 | 11:17

За трета поредна година те ще бъдат обучавани от университетските преподаватели

От Елена Кирилова

Курсове за кандидати за лекарска професия организира Медицинският университет в Плевен за трета поредна година, съобщава БТА.

Желаещите ще имат възможност да се обучават в областта на химията и биологията. Уроците ще се провеждат в съботните и неделните дни, в рамките на десет поредни седмици. Идеята е да се съберат по 60 академични часа.

През 2011 г. университетските преподаватели успяха да подготвят общо 50 кандидати за изпитите, свързани с приема в специалност "Медицина".

  През тази година записването започва от 19 ноември. За да могат учащите да преценят на какво ниво са, през април 2013 г. ще се проведат предварителни конкурсни изпити по химия и биология за кандидатстващите "Медицина".

Тези, които кандидатстват във факултети "Здравни грижи" и "Обществено здраве", както и кандидатите за Медицинския колеж, ще могат да проверят знанията си с предварителен тест по биология.

От Медицинския университет твърдят, че през изминалата учебна година е регистриран засилен интерес към лекарската професия. Всички места за обучение са били запълнени. Според статистиката за едно място са се борили по седем души. 

Водещи

Най-четени