Киселото зеле пази от рак на дебелото черво и гърдата! 07.01 | 16:59
Това тъвърди прочутата диетоложка д-р Людмила Емилова
Прочутата диетоложка д-р Людмила Емилова призовава през зимния сезон често киселото зеле да присъства на трапезата ни. "Количеството на витамин С в него е като това в цитрусовите плодове. Откриват се и витамини от група В, каротин, калций, желязо, както и витамин РР, укрепващ стените на съдовете и намаляващ пропускливостта им. В зелето – сурово и кисело, е наличен ендол-3-карбинолът. Това е мощна антиракова молекула, особено ефикасна за защита срещу рака на дебелото черво", обяснява докторката.
"През 2005 г. екип изследователи от Полша и САЩ наблюдават значително по-висока честота на рак на гърдата сред полските жени, които са имигрирали в Съединените щати. Те сравнили полякини от райони в близост до Чикаго и Детройт с жени, които все още живеят в Полша, и констатират, че ракът на гърдата е три пъти по-висок за полските имигранти. Оценяват различните фактори и стигат до заключението, че консумацията на лакто-ферментирало кисело зеле е възможен фактор за различните проценти на рак. Жените в Полша са яли средно 13,600 кг сурово кисело зеле всяка година, докато полските жени в САЩ – около 4,500 кг", разкрива специалистката по хранене.
Източник: "Ретро"
Най-четени
-
Екстремална геомагнитна буря от пета степен връхлетя Земята (СНИМКИ)
Тя предизвика полярно сияние но много места по света
11.05 | 09:00
-
ГЕРБ се откъсна с една обиколка напред, голямата изненада ще е второто място на парламентарните избори
Сякаш никой не разбра, че изборите у нас започнаха
10.05 | 12:00
-
Диана Дамянова: Представете си най-лошото, умножете го по две – това ни чака в тази кампания
Ивет Добромирова: Договарянето за следващото управление вече е стартирало
10.05 | 16:15