Край на грипната епидемия в няколко области и общини 06.02 | 09:29

В други обаче тя остава, удължава се и ваканцията за учениците

От iNews.bg

Здравните власти взеха решение да се отмени грипната епидемия в още три области. Това са София-област, Бургас и Видин. Отмяната вече влезе в сила. Така на територията на трите области още вчера следобед отпадна забраната за провеждане на детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и поставянето на имунизации. Паралелно с това епидемията бе отменена и на територията на община Габрово. А от днес тя отпада и за територията на община Сливен.

Заради висока епидемична заболеваемост грипната епидемия на територията на област Монтана се удължава до 11 февруари. Занятия във всички учебни заведения в областта се преустановяват до 9 февруари, включително. Удължена е и грипната епидемия на територията на област Русе. Там учебните занятия се възстановяват от 07.02.2018 г. Всички останали противоепидемични мерки остават в сила до второ нареждане.

С цел ограничаване на заболеваемостта от грип на територията на общините Свиленград и Тополовград от днес до петък, включително, се преустановяват детските и женски консултации, имунизациите и профилактичните прегледи, плановите операции и свижданията в лечебните заведения.

Водещи

Най-четени