Награждават кръводарители от цялата страна на церемония в София 13.06 | 13:47

Събитието ще се състои в рамките на Световния ден на кръводарителя – 14 юни

От iNews.bg

На 14.06.2018 г. (четвъртък) от 9:30 ч. в Зала "Сердика" на х-л "Балкан" – София (бивш "Шератон") ще се проведе 58-та Национална конференция по трансфузионна хематология.

Форумът се провежда под патронажа на министерството на здравеопазването и ще премине под знака на няколко ключови събития и юбилейни дати, свързани с трансфузионната хематология: Световния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител – 14 юни; 10 години от създаването на Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ) и  200-та годишнина от извършването на първото успешно кръвопреливане от човек на човек.

На специална церемония, съвместно с БЧК, ще бъдат отличени и 10 заслужили кръводарители от цялата страна, както и организациите с най-голям принос в популяризирането на доброволното и безвъзмездно кръводаряване сред служителите си.

Сред поканените участници са специалисти по трансфузионна медицина от цялата страна: НЦТХ – София, Районните центрове в Пловдив, Плевен, Стара Загора и Варна, отделенията по трансфузионна хематология на МБАЛ в страната, лабораториите по трансфузионна хематология на столични лечебни заведения, отговорни институции.

Водещи

Най-четени