Националната онкоболница отчита 15% ръст в приема 01.08 | 13:49

Средно месечно за първото полугодие са приети около 700 пациента

От Петя Михайлова

Националната онкологична болница отчита 15% ръст в приема на болни през тази година, съобщи директорът й доц. Здравка Валерианова, цитирана от БНР.

От 1 юли болницата е подписала договори за доставка на лекарства, но те са на база приема от миналата година, поясни доц. Валерианова.

"Докато миналата година, за същия период, сме имали средно около 600-650 пациента, сега имаме, средно месечно за първото полугодие, около 700 пациента. През месец юли само са минали 738 болни през двата химиотерапевтични кабинета, които работят в болницата. Ние не можем да задоволим нуждите на всички онкологично болни от страната с лекарствени продукти. Ние задоволяваме само тези пациенти, които са приети за лечение и постъпват в нашата болница, поясни Валерианова.

В края на юли онкологичният център в болница "Царица Йоанна" спря приема на нови пациенти за химиотерапия заради недостиг на средства за лекарства.

В момента здравното министерство обмисля преразпределение на средства от клиники с по-малко болни към такива с повече пациенти.

Водещи

Най-четени