Нов сайт информира болните от рак на гърдата 01.08 | 12:38

В него има всичко необходимо за превенция, лечение и диагностика

От iNews.bg

От 1 август 2016 г. официално стартира нов интернет сайт (www.raknagurdata.com), който има за цел да информира за превенцията, диагностиката и лечението на рака на гърдата. На него ще бъдат публикувани актуални новини, а за пациентите и техните близки е осигурена и възможност за връзка с психолог.

Страницата е създадена по инициатива на Първа САГБАЛ "Св. София" в партньорство със Специализираната болница за активно лечение по онкология – София, Военномедицинска академия и Първа МБАЛ-София и с подкрепата на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ).

Сайтът е своеобразно продължение на традиционната вече кампания за рак на гърдата, която Първа САГБАЛ "Св. София" провежда вече четвърта година, става ясно от прессъобщение на болничното заведение.

"Всички ние, обединени около каузата да опазим живота и здравето на българските жени, ще продължим с активните си действия в тази посока и в бъдеще. Като естествено продължение на всичко направено досега дойде и желанието ни за надграждане на дейностите в борбата с рака на гърдата. Надявам се, че с помощта на тази платформа ще сме полезни на още повече жени и техните семейства", каза директорът на болница "Св. София" доц. д-р Иван Костов.

"От 2010 г. насам Българският форум на бизнес лидерите подкрепя кампании, посветени на каузата за борба с рака на гърдата с фокус върху повишаване на информираността, превенцията и ранната диагностика на заболяването. За нас е огромна чест да сме партньор на инициативата на Първа САГБАЛ "Св. София" от самото й начало и за втора година да подкрепяме скрининг програмата за рака на гърдата, провеждана съвместно със Столична община”, каза Зоя Паунова, заместник-председател на БФБЛ.

За достигане до максимално широк кръг от хора е създадена и Фейсбук страница на сайта: https://www.facebook.com/RakNaGurdata  

Най-четени