Организират флашмоб по повод борбата с ХИВ/СПИН 30.11 | 15:28

На 1 декември БМЧК ще информира как да се предпазим от болестта

От Елена Кирилова

Българския младежки Червен кръст организира флашмоб и информационни пунктове по случай Световния ден за борба срещу ХИВ/СПИН (1 декември).

Пунктовете ще бъдат разположени на метростанция "Сердика”, пред Министерството на здравеопазване, както и на метростанциите "Софийски университет” и "НДК”. На тях ще бъдат раздавани информационни материали и презервативи, съобщават от БМЧК.

Около паметника на Патриарх Евтимий, пред Народния театър и на метростанция "Васил Левски” подвижни екипи от доброволци ще разпространяват превенционни материали.

След обяд, около 17.00 - 17.30 ч., всички доброволци ще се оправят към "пилоните” на НДК. Там те ще се присъединят към флашмоб трансформация със запалени свещи.

Всички участници ще изрисуват с телата си червен кръст и червена панделка, в знак на съпричастност в борбата срещу ХИВ/СПИН. За финал ще има масова прегръдка, която има анти-дискриминационно мото "Прегръдката не е заразна”.

Във флашмоба ще се включат и от Българската фармацевтична студентска асоциация, Българската дентална студентска асоциация, Студентския съвет на Медицинския университет и други партньорски организации.

Водещи

Най-четени