Подправки в манджата - по-вкусно, но и по-полезно 31.10 | 12:53
Червеният пипер например помага за отслабването, а канелата стабилизира нивото на глюкозата в кръвта
Оказва се, че подправките не само правят храната много по-вкусна, но и намаляват съдържанието на натрия, мазнините и калориите в нея.
Червеният пипер например помага за отслабването, а канелата стабилизира нивото на глюкозата в кръвта и повишава чувствителността към инсулин, предаде Zee News.
По данни на учени от Университета на Колорадо, добавянето на различни подправки в нискокалоричните блюда (постно месо, зеленчуци и макаронени изделия от твърди сортове пшеница) ги правят по-привлекателни. Изследователи от Университета на Пенсилвания са установили, че смес от подправки в продукти с високо съдържание на мазнини намалява нивото на инсулина и на триглицеридите след хранене.
Американските учени са убедени, че използването на различните подправки при приготвянето на храната укрепва здравето на хората.
Ако учени, политици, готвачи и създатели на хранителни продукти обединят усилията си, ще предпазят хората от редица болести, твърдят те.
Водещи
-
Звезден дъжд за Гергьовден, оранжеви метеори на Еньовден
03.05 | 17:40
-
Майски сняг засипа хижа Бреговица над Сандански (ВИДЕО)
03.05 | 17:20
Най-четени
-
Премиерът каза защо кабинетът отмени решението си за частна детска болница
Приех аргументите на президента, който все пак издава указите за служебен премиер и за...
03.05 | 09:30
-
Главчев ще подаде сигнал в ДАНС и прокуратурата по случая „Мама и Аз“
Целта - пълна проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с разрешението за изграждане на...
03.05 | 12:00
-
Новата говорителка на украинското външно министерство е генерирана от ИИ
Виктория Ши беше облечена в тъмен костюм в презентация, публикувана в социалните мрежи
03.05 | 12:40
-
"Газпром" за първи път излезе на загуба от 1999 г. насам
Тя се оценява на 6.84 млрд. долара
03.05 | 10:00