През целия октомври 9 болници в София и Варна ще преглеждат безплатно за рак на гърдата 01.10 | 12:06

Кампанията се организира за трета поредна година по инициатива на Първа САГБАЛ „Св. София“

От iNews.bg

Девет болници в София и Варна ще се включват в информационна и профилактична кампания в рамките на Световния месец за борба с рака на гърдата – октомври.

Кампанията се организира за трета поредна година по инициатива на Първа САГБАЛ "Св. София", в партньорство със Столична община и Фондация "Една от 8". Тя има за цел да постави отново акцент върху профилактиката и лечението на това социално значимо заболяване.

За пръв път кампанията бе реализирана през 2013. Тогава в нея участваха Военномедицинска академия и УМБАЛ "Св. Марина" във Варна. Една година по-късно към инициативата се присъедини и Специализираната болница за активно лечение по онкология – София. През тази година в кампанията се включват още Първа МБАЛ-София, Четвърта МБАЛ-София и Пета МБАЛ-София, както и УМБАЛ "Александровска", УМБАЛ "Св. Анна"-София. 

 

През целия месец октомври в деветте болници ще се извършват безплатни мамологични прегледи, а в някои от лечебните заведения ще се реализират и безплатни консултации с психолог за диагностицирани с рак на гърдата жени. Всяка от болниците ще обяви на интернет страницата си график на предвидените активности и телефони за предварителни записвания.

Водещи

Най-четени