Пробвайте! Нов трик за по-дълъг живот 19.01 | 13:24

Наблягайте на нискокалорична диета

От iNews.bg

Нискокалоричната диета е сред нещата, които се опитват да спазват повечето дами, борещи се с някое друго кило в повече. Оказа се, че тя е полезна и за друго нещо – за продължителността на живота. Поне такива са резултатите при маймуните, сочи изследване, направено от университета на Уисконсин-Медисън.

Учени от университета съвместно с Американския национален институт по стареене направили изследвания с нискокалорична диета с макаци още преди време. Получените резултати обаче бяха различни.

Така през 2009 г. се установи, че подобен режим е от полза за оцеляването и намаляване риска от ракови, сърдечни заболявания и инсулинова резистентност за макаците резус. През 2012 г. екип от Американския национален институт по стареенето установи, че ограничаването на калориите в хранителния режим не увеличава значително вероятността да се оцелее, но подобрява здравето.

Според най-новите данни нискокалоричната диета помага на маймуните да живеят по-дълго и да водят здравословен живот. Възрастта, продуктите в хранителния режим и полът обаче са от значение за цялостната полза от по-малкия калориен прием.

Водещи

Най-четени