Протеин, фибри, витамини, минерали – всичко в едно малко семе 29.02 | 18:15

Хранителни стойности на слънчогледовите семки

От iNews.bg

Ярките венчелистчета на слънчогледите са емблематичен символ на лятото и това е просто допълнителен бонус, че тези големи, весели цветове произвеждат най-добрата храна за мачове, сериали и дълги разговори вечерта пред блока – слънчогледови семки. Интересен факт – слънчогледовите семки всъщност са малки плодове, произведени от голямата, тъмна глава на слънчогледа.

Шепа слънчогледови семки е не само вкусен и засищащ снак, но и питателна опция, пълна с фибри, здравословни мазнини и дори протеини. Ето всички причини, поради които слънчогледовите семки са отлична, здравословна закуска или добавка към солени и сладки рецепти.

Хранителни стойности на слънчогледовите семки

Слънчогледовите семки са скрити скъпоценни камъни от хранителни вещества. Те съдържат впечатляващи макро- и микроелементи, включително значителни количества протеини, фибри, ненаситени мазнини, витамин Е, желязо, цинк, магнезий, мед, селен, манган и витамини от група В, включително ниацин, пантотенова киселина, витамин В6 и фолат.

 

Водещи

Най-четени