Работата зад бюро предразполага към пълнеене 01.06 | 07:44

В САЩ под 20% от професиите в днешно време изискват дори средно физическо усилие

От iNews.bg

Предвид вече настъпващото лято, синьо море и златист плаж мнозина вече мислят как ще изглеждат като свалят дрехи и се изтегнат на плажната кърпа. Дали не съм прекалено дебел/а, дали тази гънка не мога да я изгладя, дали погледите ще се спират в мен или просто няма да могат да ме заобиколят?

За да не ви спохождат тези мисли, трябва да се замислите и каква е професията ви, показва ново проучване, публикувано в американския сайт Fastcompany. Оказва се, че един от най-големите врагове на фигурата ви на Аполон/Афродита е ... бюрото.

В САЩ под 20% от професиите в днешно време изискват дори средно физическо усилие, да не говорим за усилено. Само допреди половин век процентът е бил 50 на сто. А повече седене означава и повече трупане на резерви, но не в банковата ви сметка.

Според изследването американците, чиято работа изисква да седят на бюро, "добавят" по 142 калории към теглото си на ден. Това означава 15 паунда годишно (6,7 килограма).

Все пак, само защото работите на бюро не означава, че трябва да откривате, че имате родствени характеристики с тези сладки животинчета – хипопотамите. Има един куп начини да се избегне затлъстяването, а ако работодателят помогне малко, всичко ще е наред:

- направете абонамент на служителите си за най-близкия фитнес салон, ако сте работодател. Ако пък сте служител, какво чакате – запишете се сам/а

- измислете на служителите си време за почивка, в което задължително да има например разхода – раздвижването е много полезно

- в краен случай купете си стол за упражнения, вместо да седите просто в креслото. Помага ... ако сте упорит/а

Водещи

Най-четени