Ремонтираха областната болница в Сливен за 736 хил. лв. 28.02 | 13:45

Министърът на здравеопазването откри новопостроената сграда на фтизиатричния сектор

От Кремена Бедерева

Министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов откри новопостроената сграда на фтизиатричния сектор в Областната МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен, съобщава БТА.

За изграждането и обзавеждането й здравното министерство е осигурило на болницата малко над 736 000 лева. Строителството е завършено за по-малко от година, след поет личен ангажимент на министър д-р Константинов за финансирането, във връзка със закриването на местната болница за туберкулозно болни и включването на дейността й в Областната болница.

Според д-р Васислав Петров, изпълнителен директор на МБАЛ "Д-р Иван Селимински", новият сектор предлага несравнимо по-добри условия за болните от туберкулоза и за медицинския екип от предишните. Той е разположен върху площ от 500 квадратни метра, в която се помещава стационар с 15 легла.

Министър д-р Константинов на церемонията по откриването съобщи, че на Областната болница в Сливен, чийто контролен пакет е на държавата, в рамките на година министерството ще осигури необходимите средства за построяване на ново отделение по хемодиализа.

Сред официалните гости на откриването на сградата бяха кметът на Сливен Кольо Милев, областният управител Марин Кавръков, депутатите от ГЕРБ Десислава Танева и Юлиана Колева. Водосвет отслужи сливенският владика Иоаникий.

Водещи

Най-четени