Санират болницата в Разлог 31.07 | 16:31

Над половин лв. от Фонд „Козлодуй“ се инвестират в сградата

От Филипа Тодева

Министерството на икономиката и енергетиката даде зелена светлина на кмета на община Разлог инж. Красимир Герчев за реализиране на проект за саниране на сградата на МБАЛ-Разлог. 560 000 лева е стойността на проекта по Международен фонд Козлодуй, който инж. Герчев подписа. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

"Подписаният проект по Международен фонд Козлодуй е важен и значим, тъй като неговото реализиране пряко ще допринесе за повишаване на качеството на средата на МБАЛ-Разлог. На социално-хуманитарното заведение ще бъде извършен много сериозен ремонт, насочен единствено и само към подобряване на мерките в сферата на енергийната ефективност.

Проектът е реалистичен и ще бъде реализиран така както е разписан.”, каза инж. Красимир Герчев. Кметът на планинската община допълни, че при подготовка на проектния формуляр са проведени проучвания и са извършени анализи, според които до 50 % ще бъдат спестени средствата, които до сега са разходвани за енергия. Всички проекти, по които работим са важни и значими за местното население, за развитието на общината като туристическа дестинация, каза още инж. Герчев.

По проекта ще бъде подменена дограмата и ще бъде извършено цялостно саниране на сградата на МБАЛ -Разлог. След прилагане на мерките за енергийна ефективност се очаква съществена икономия, което означава, че повече средства ще останат в болницата. Това дава възможност за тяхното практично и целесъобразно разходване във вътрешно обновяване и реализиране на други дейности.

През първото тримесечие на 2013 г. ще стартират ремонтните дейности по проекта, до тогава трябва да има избрана фирма изпълнител. Обществените поръчки и всички процедури по проекта за саниране на сградата на здравното заведение в Разлог ще се възлагат директно от Министерството на икономиката и енергетиката. Това се налага, тъй като Министерството на икономиката и енергетиката е бенефициент по Международен фонд Козлодуй и има сключен договор с Европейската банка за възстановяване и развитие, което определя този модел на работа.

Водещи

Най-четени