Стефан Константинов: Здравната реформа не върви в правилната посока 08.10 | 10:45

Здравеопазването в модела, по който се развива, не отговаря на финансовите възможности на страната, смяна здравният министър

От

 

От много време следя това, което се случва в здравеопазването и участвам в него, макар и от страната на Българския лекарски съюз. Следя тези процеси и в Европа. Това каза в интервю за предаването „Здравей, България” по Нова телевизията министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов.

„Трябва нещо да се направи и да се внесе успокоение в обществото,“ поясни Константинов. „Реформата не върви толкова бързо, както трябва и дори понякога не върви в точните посоки,” добави министърът.

„Аз говоря за една оптимизация на болничната мрежа, в смисъл при нас болниците са много,” заяви д-р Стефан Константинов. Той добави, че здравеопазването в модела, по който се развива, не отговаря на финансовите възможности на страната.

„Едно от нещата, които ме притесняват е хората да нямат големи очаквания, че аз ще дойда, след три месеца ще променим 2-3 закона и към юни следващата година здравеопазването ще е прекрасно,” каза д-р Константинов.

 

Водещи

Най-четени