Столичните болници не са получили всичките си пари за януари 28.02 | 17:45

Във Варна протестът премина в шествие и блокира движението

От Елена Кирилова

Нито една голяма столична болница не е получила всичките средства, които трябва да й бъдат изплатени за месец януари, съобщава БТА.

Това разкри директорът на болница "Св. Анна” в София д-р Димитър Димитров по време на протеста на лекарите, които се организира пред сградата на Националната здравноосигурителна каса.

По думите на Димитров болницата е получила 70% от дължимите й пари. Все още не са изплатени средствата за сърдечни, ортопедични и други операции.

Във връзка с това от Здравната каса са обяснили, че решение на проблема ще бъде намерено на 8 март, когато ще се разбере колко средства ще бъдат платени.

Директорът на здравното заведение е категоричен, че въпреки че болницата трудно ще работи както преди, няма да връща пациенти.

Междувременно в страната продължават лекарските протести. Такива има в София, Ямбол, Видин, Кюстендил, Пазарджик и Сливен.

Протестиращите лекари във Варна организираха шествие, което блокира дясното платно на бул. "Цар Освободител”. Събрали са се около 100 души. Движението се отклонява от полицията по страничните централни улици.

Планирано е пред паметника на Сръбско-българската война да има импровизиран митинг, на който ще бъдат повторени исканията за оставката на директора на Здравната каса д-р Пламен Цеков.

Водещи

Най-четени