Странни симптоми на бременността 02.12 | 14:10

Всяка жена очаква сутрешно гадене и по-голям апетит, но има още много други симптоми

От iNews.bg

Бременността е период, в който с тялото се случват хиляди промени. Подуване, задържане на вода, болки на необичайни места и много други. Например, знаете ли, че има жени, на които ръцете им са изтръпнали постоянно. Причината за това е проста- в тялото се задържа вода, ръцете се подуват и нервите на ръцете са притиснати, затова се усеща изтръпване. Вижте и други странни симптоми на бременността:

  1. Дентални проблеми

    Заедно с почти всички други части на тялото, може да усетите, че и венците се подуват. Това се дължи на промените в нивата на естрогена и прогестерона, увеличава се притока на кръв и венците се подуват. Много често срещани са проблемите със зъбите при бременните жени, но за щастие отшумяват бързо след раждането.

  2. Проблеми с носа

    Предстоят ви запушване на носа, кървене и хъркане. Това отново се дължи на подуването. Както вече споменахме много части от тялото се подуват по време на бременността и лигавицата на носа е една от тях. Това предизвиква тези неприятни симптоми.

  3. Стомашни проблеми

    Увеличаването на прогестерона забавя времето за преминаването на храната от стомаха към червата, което може да доведе до запек. Плюс това по време на бременността, жените приемат повече вода, което също затруднява преминаването на храната.

Останалите три странни симптома можете да видите на Jenite.bg.

Водещи

Най-четени