Удареният от ток се бори за живота си в „Пирогов“ 11.07 | 10:31

Той е в противошокова зала с тежки изгаряния по тялото

От iNews.bg

Състоянието на работника, пострадал при токов удар, е изключително тежко, пациентът е поставен в противошокова зала на Клиниката по изгаряне в"Пирогов". Той е с риск за живота, съобщи на брифинг говорителят на "Пирогов" Мария Пойрязова, предаде БГНЕС.

Пациентът има по тялото си множество дълбоки изгаряния, на по-късен етап или най-вероятно утре ще бъде направена нова преоценка на състоянието. На този етап от болницата отказаха да съобщят повече подробности за инцидента, както и за възрастта на пострадалия.

БГНЕС припомня, че в СДВР бе получен сигнал за токов удар на "Симеоновско шосе", при който има един пострадал. Много квартали останаха без електрозахранване вследствие на инцидента - Студентски град, Драгалевци, Симеоново, Витоша, Киноцентър, Бояна, Ярема, Железница, Бистрица, Малинова долина и др. Строителни дейности на фирма са причина за изключването на електропровод 110 kV "Железница", съобщиха от ЕСО. Фирмата е нарушила допустимия габарит, вследствие на което се е получила волтова дъга. Несъобразените с изискванията за безопасност дейности на строителната фирма водят до принудителното изключване на електропровода на дружеството. Пострадалият не е служител на ЕСО.

Водещи

Най-четени