Фитнес тенденции за 2013 г. 27.01 | 10:18

Йога или зумба, или пък защо не кросфит?

От Кремена Бедерева

В края на всяка година си правим равносметка на случилото се вече, а пък в началото на следващата - започваме да правим планове. Обикновено се заканваме да отслабнем, да спрем цигарите или алкохола, да ходим на фитнес, да.... какво ли не.
Но какво ще е модерно през 2013 г. в областта на фитнеса?
Йога
Източната практика за пълна хармония между ума, душата и тялото отдавна е популярна, при това в световен мащаб. Напоследък обаче се развива с изумителни темпове и има все повече последователи.

В този контекст, отчетливото сегментиране в заниманията по йога е съвсем нормално явление, което предстои да ни изненадва. Въздушна, еротична, семейна, за бременни, за бебета и деца, силова, енергична, гореща, онлайн – това е само малка част от пъстрите възможности за вариации на древната практика.

Зумба

През последните години се наблюдава нарастващ интерес към груповите занимания, а зумба е все по-любима активност сред тях, включително и в България. Неслучайно се превърна в най-успешната фитнес търговска марка в света.

Кросфит

Липсата на специализация в тренировките по кросфит, както и възможността за видим напредък правят този тренировъчен подход особено атрактивен. Може да се практикува и наоткрито, като разчита на силен състезателен принцип.

Повече за кросфита в САЩ и има ли сериозни последователи и у нас, вижте на Fitwell.bg.

Водещи

Най-четени