Хранително натравяне вкара 22 деца в болница 11.11 | 11:02

В момента се прави проверка по случая

От iNews.bg

Съмнения за хранително натравяне вкараха 22 деца на възраст между 5 и 10 години в болница в Сливен. По-голямата час от тях - 16, са от град Шивачево, а останалите - от град Твърдица. В момента всички деца са в добро състояние, но за случая е уведомена Регионалната здравна инспекция в Сливен.

Започнала е проверка по случая. Инспектори от Областна дирекция по безопасност на храните са инспектирали хранителните продукти и са взели проби за изследване, съобщи директорът д-р Пламен Пенчев. Очаква се резултатите да бъдат готови след 72 часа, пише "Дарик".

"Взети са проби от готовата храна, която е давана на децата. Взети са проби от всичко, което са доставяли доставчиците. Микробиологията трае 72 часа докато излезе. Днес е по-добре децата да не ходят на детска градина. От наша страна сме взели всякакви мерки. Моята информация беше за 18 (деца), от тях са освободили 6 и аз знам, че 12 са останали, но не мога да ви кажа със сигурност. Моят екип там беше от трима човека. Направили са пълна проследяемост на каквото ни касае, всичко сме направили за сега както трябва. Предполагам, че и до края ще е така. Когато излязат резултатите ще имаме по-голяма яснота", заяви д-р Пенчев.

Водещи

Най-четени