Ядем салата, овкусена с антифриз? 30.06 | 10:03
Готвачите добавят химикал, който е съставка на антифриза, за да запазят свежестта ѝ
Лято е и е нормално едно от нещата, които най-често слагаме на трапезата си, да е салата. А какво по-хубаво от една свежа зелена салата?! Разбира се, приготвянето ѝ отнема време, затова повечето от нас предпочитат да да хапнат навън салатата. Тук обаче идва и проблемът.
Свежата салата от веригите за бързо хранене се оказва бъкана от антифриз, съобщава в. "Телеграф". Изследване на американски лекари на храните в тези обекти е показало, че за да запазят свежестта на салатата, готвачите добавят химикала пропилен гликол, който е съставка на антифриза.
Веществото се получава от нефтопродукти след физичен процес, при който твърдите вещества се превръщат в пари.
Водещи
-
Инцидент с хеликоптера на президента на Иран, издирват оцелели
На борда е бил и външният министър на страната
19.05 | 18:50
-
Каквото повикало, такова се обадило или как кампанията достигна своята отвратителност
Коментар на пиар експерта Диана Дамянова
19.05 | 18:00
-
Фалира ли телевизията на Дългия?
19.05 | 17:39
-
Apple въвежда нечувана иновация - управление на iPhone и iPad с очи
Всички тези нови опции за достъпност вероятно ще дебютират в iOS и iPadOS 18
19.05 | 17:20
Най-четени
-
Поколението, което затъва в дългове: Gen Z
19.05 | 10:00
-
Сашко от Перник пак се загуби, но откриха много бързо
Детето се загуби ло по време на разходка в гората между БЧК Лозен и Лозенски манастир
19.05 | 09:30
-
"Медиана": "Възраждане" - втори след ГЕРБ-СДС
ПП-ДБ са на четвърта позиция с 13,7% след ДПС с 14,2%, ако изборите бяха днес
19.05 | 11:00
-
Как да избегнем прилошаването в колата на дълъг път?
19.05 | 10:40