Яжте кафяв ориз! 08.10 | 16:56
Антиоксидант, източник на селен и витамин Е
Кафявият ориз е чудесно допълнение към всяко хранене. Той има богата и твърда текстура, което го прави идеален за гарнитура. Приготвен с подправки, зеленчуци или пиле, или добавен към супа, този ориз е перфектният начин да аранжирате вашето блюдо.
Порция кафяв ориз е безценен източник на селен – елемент, който намалява риска от рак и сърдечносъдови заболявания, както и на Витамин Е (антиоксидант и „помощник“ за възстановяване на мускулите)
Похапването на кафяв ориз намалява холестерола и риска от развиване на метаболитен синдром, който води до затлъстяване, диабет и високо кръвно налягане.
Изводът: захвърлете белия ориз, познат като приятел на напълняването и запомнете, че кафявият се комбинира добре с почти всичко – пиле, телешко, свинско, тофу, зеленчуци и т.н. Не се страхувайте да експериментирате още тази вечер!
Водещи
-
Божанков потвърди за стрелбата
Синът ми е в шок, леля му, която е годинка по-голяма от него, е вече добре - ранена в пръста...
12.05 | 18:01
-
Детето на Божанков гръмна с пистолет по друго хлапе на парти в Арбанаси
Улучено е в крака и е откарано в болница
12.05 | 17:40
Най-четени
-
До обяд - слънце, а после дъжд с гръмотевици
Над Черноморието ще има значителна облачност, следобед - валежи
12.05 | 10:00
-
Кражби в моловете: Търговците отчитат големи загуби
Всяка седмица сe регистрират стотици кражби и то само на територията на София
12.05 | 11:00