"Витоша ски" била нарушила приватизационния договор 08.03 | 19:05

Следприватизационният контрол е показал нарушения, твърди общинският съветник Лилков

От Филипа Тодева

Не е необходимо държавата да прави законови промени, за да се обърнем към съда. Това коментира по отношение на спрените съоръжените на Витоша общинския съветник от "Синята коалиция" Вили Лилков.

Той припомни, че според приватизационния договор между общината и "Витоша ски" дружеството се задължава за период от 25 години да не променя дейността на съоръженията, освен в случаи на непреодолима сила.

"Коя е тази непреодолбима сила днес?", запита Лилков. Според него следприватизационният контрол е показал нарушения на договора от страна на "Витоша ски". В същото време от дружеството обясняват, че не могат да пуснат лифтове в експлоатация без законови промени.

Кметът Фандъкова обясни че има уверението на фирмата че съоръженита ще бъдат пуснати когато нормативната уредба позволява това.

iNews припомня, че тази година софиянци останаха без ски на Витоша. Причината е, че дружеството, което трябва да поддържа съоръженията, отказа да ги пусне. Мотивът беше, че Законът за горите не дава право да чистят просеките, както и да подготвят трасетата на пистите.

Междувременно в центъра на София се проведе протест срещу "Витоша ски". От галерията ще можете да видите как протече протеста на любителите на ски-спортовете.

Водещи

Най-четени