1000 папагала издъхнаха от прегряване на летище в Тайван 07.08 | 10:10

Причината за инцидента е пълното безхаберие на служители от летището

От iNews.bg

Над 1000 папагали издъхнаха от прегряване на летище на остров Тайван, съобщи Международното радио на Тайван. Причината за вчерашния инцидент е пълното безхаберие на служители от летището. Те са нарушили правилата за преместване на пернатите, оставяйки на слънце и в закрити контейнери. Така папагалите получили слънчев удар и издъхнали.

Същата трагична участ са имали две котки и едно куче. Всички те били вкарани в контейнери, които трябвало да бъдат натоварени на самолет на авиокомпанията "Чайна Еърлайнз" с полет за малайзийската столица Куала Лумпур. Но редът за обработка на животните минала по-бързо от предвиденото, след което служителите оставили контейнерите с животните на слънце и жега, докато бъдат натоварени на самолета.

Според правилата е забранено животни да бъдат оставяни в специални контейнери повече от 30 минути пред излитането, а трябва също да се използват специални контейнери, в които животните да могат нормално да дишат. Компанията, която обслужвала самолета и била ангажирана с натоварването на животните, се извини за случилото се и обеща да накаже виновните.

Водещи

Най-четени