118 кучета осиновени от началото на годината във Велико Търново 08.11 | 17:13

Хората са ги взели от приюта за бездомни животни на старата столица

От iNews.bg

118 кучета, останали без дом и настанени в общинския приют край с. Шемшево, са осиновени от началото на годината. Техните осиновители са предимно млади хора и семейства с малки деца. Приблизително същият е бил броят на безпризорните четириноги, намерили дом и стопани за десетте месеца на миналата година.

Общо 162 кучета са преминали през приюта от началото на 2017 г. Към момента там са настанени 71 шаровци. Всяко куче разполага с отредено място за сън, получава храна два пъти дневно и може да играе в достатъчно широк двор. Гарантирани са и здравните грижи, благодарение на ветеринарния екип в приюта. И през настоящата година част от Коледния базар в парк "Марно поле" ще бъде благотворителен павилион, в който ще бъдат събирани дарения в подкрепа на безстопанствените животни.

Общинският приют бе създаден по инициатива на кмета на Старата столица Даниел Панов и работи вече две години. "Осинови от Велико Търново" е страницата в най-популярната социална мрежа – Фейсбук, където всеки може да се запознае с бъдещия си домашен любимец.

Водещи

Най-четени