Honda ще представи два електрически прототипа 06.11 | 12:54

Компанията навлиза в сегмента, който пренебрегваше доскоро

От Елена Коцева

Главният изпълнителен директор на Honda Таканобу Ито каза пред група журналисти, поканени на тестдрайв в Токио, че има достатъчно голямо търсене за електрически автомобили и че компанията не може повече да стои встрани от разработването на тази технология, определяна в миналото като непрактична и неприложима.

Думите на Ито са в противовес на изказванията на предишния шеф на Honda Такео Фукуи, който подкрепяше силно разработването на автомобили с горивни клетки и изобщо не проявяваше интерес към захранваните с батерии коли. Ито заяви още:

„Изглежда ще има пазар за електрическите автомобили. Така че не можем да продължаваме да пренебрегваме техния потенциал и да казваме, че няма достатъчно бизнес аргументи за тяхното производство.“

През юли Honda обяви плановете си да пусне в продажба нов хибрид от средния клас и изцяло електрически автомобил през 2012 г. Въпреки че не разкри повече подробности, фактът, че японската компания се впуска за първи път в двата сегмента е достатъчен да изостри апетита на пазара.

В края на миналия месец от Honda обявиха, че ще можем да се запознаем с двата концептуални модела на автомобилното изложение в Лос Анжелис в средата на ноември.

 

Водещи