Porsche показа спортен електромобил 14.02 | 12:17

Луксозната автомобилна компания разработи електрически вариант на модела Boxster

От Кристалина Илиева

Porsche представи електрическа версия на спортния си модел Boxster, която излиза като част от пилотната програма за електрическа мобилност в германския град Щутгарт.

Трите малки електрически прототипа на спортните коли ще бъдат "движещи се лаборатории", които ще насочат инженерите към постигането на практичност на електромобилите за ежедневна употреба. 

Електрическите Boxster-и са част от мащабна програма за въвеждането на алтернативните автомобили в Щутгарт и целия щат Баден-Вюртемберг. Прототипите са необходими, за да се изследва електромобила в градска среда и да се изясни от каква инфраструктура се нуждае града, за да се масовизира употребата на електрически превозни средства.

"Електрическата мобилност ще бъде едно от основните предизвикателства за Porsche през следващите години, като инженерите на компанията са готови да поемат предизвикателството като приложат обичайните си високи стандарти", заяви президентът на луксозната автомобилна компания Матиас Мюлер, цитиран от Local.de.

Щутгарт е един от 8-те града в Германия, в които ще бъде провеждана тестовата програма за електрически коли от средата на 2011 година. Федералното министерство на транспорта е отделило 130 милиона евро за проекта за изследване на електрическата мобилност и градската среда.

Водещи

Най-четени