Борси за електронни отпадъци – отговорът при рециклиране на техника 11.07 | 16:40

През 2009 година в САЩ е имало 3,19 млн. тона такива отпадъци и само 17,7% от тях са рециклирани

От Ивайло Ачев

Електронните отпадъци са една от най-бързо увеличаващите се форми на боклук, които тормозят САЩ. През 2009 година в САЩ е имало 3,19 млн. тона такива отпадъци и само 17,7% от тях са рециклирани.

Какво е решението? Сайтът Good.is представя новаторския проект ExchangeMyPhone, който изглежда като един от най-добрите възможни отговори.

Като цяло ExchangeMyPhone представлява своеобразна борса за връщане на стари мобилни телефони. На сайта на борсата можете да проверите колко струва вашия модел телефон благодарение на обширна база данни. След това отговарят на няколко въпроса и от ExchangeMyPhone ви правят оферта за стария ви телефон. Ако решите да приемете, изпращате стария си ненужен телефон и след оценка от специалисти, получавате чек за него.

Компанията ExchangeMyPhone изобщо не е първата, занимаваща се с подобна дейност в САЩ. Такива борси са още CellforCash и PaceButler, като разликата е единствено в начина на изпращане на телефона и на плащането. Gazelle.com и YouRenew пък приемат всякаква техника.

Водещи

Най-четени