Германия ни плаща, за да си опазваме природата 20.06 | 15:11

Екоминистерството предлага проекти, а Берлин ще ги финансира

От iNews.bg

България и Германия сключиха Споразумение за изпълнение на иновативни екопроекти у нас, които ще бъдат предлагани от МОСВ и ще са финансирани от Германия чрез отпускане на пълен грант и чрез безлихвени кредити.

Документът беше подписан в Люксембург от министъра на околната среда и водите Ивелина Василева и Рита Шварцелюр-Зутер, парламентарен държавен секретар на Федералното министерство на околната среда, опазването на природата, строителството и ядрената безопасност на Германия. Двете са в Люксембург за участие в редовното заседание на Съвета на министрите по околната среда.

Споразумението създава двустранен механизъм за сътрудничество за изпълнение на проекти в областта на опазването на околната среда в България. С него се регламентира изпълнението, в т. ч. предоставянето на безвъзмездно финансиране или целеви заеми на проекти, предложени от МОСВ и осигурени от Федералното министерство на околната среда, опазването на природата, строителството и ядрената безопасност на Федерална република Германия. Проектите трябва да прилагат най-добрите съществуващи технологии.

Водещи

Най-четени