Да спасим Арктика на колело! 11.09 | 17:22

Велошествие ще се проведе на 15 септември в София, Варна, Бургас и Пловдив

От Гергана Златкова

Велошествие в защита на Арктика ще се състои на 15-ти септември в градовете София, Варна, Бургас и Пловдив. Това съобщиха от представителството на екоорганизацията "Greenpeace" в България.

Шествието, наречено "Iceride", е част от глобална кампания "Спаси Арктика". Основната й цел е Арктика да бъде  обявена за световна защитена зона, за да се запази уникалната й  екосистема.

В момента интерес към северния район проявяват  големи нефтодобивни компании, отбелязват от екоорганизацията. На 15-ти септември огромна полярна мечка - кукла,  наречена Аврора, ще води шествието към централното управление на голяма нефтодобивна компания в Лондон, информират от организацията.

Мечката ще бъде дърпана от 30 доброволци и управлявана от 15 кукловоди, и ще достави близо четири милиона подписа в защита на Арктика, допълва БТА.

В България велошествията в четирите най-големи града на страната ще тръгнат в 17.00 часа. Сборният пункт в София ще бъде езерото "Ариана", в Бургас - Културен център "Морско казино",  във Варна - Морската градина, на Слънчевия часовник, а в Пловдив - Централна поща.

Водещи

Най-четени