ЕП проверява петициите за нарушения по НАТУРА 2000 и депото в София 29.06 | 11:47

Членове на комисията по петиции към парламента ще пристигнат на двудневно посещение у нас

От Деляна Петкова

Членове на Еверпейския парламент (ЕП) от комисията по петициите пристигат на мисия у нас. Те ще ще обсъдят с институциите, местната власт и еколози състоянието на обекти на петиции в Суходол, Рила и Родопите, съобщиха от ЕП.

Мисията на европейските депутати ще бъде в периода 30 юни - 1 юли 2011 година. Делегацията е в състав Виктор Бощинару (С&Д, Румъния), Маргрете Аукен (Зелени/Европейски свободен алианс, Дания), Мария Неделчева (EНП, България) и Илиана Йотова (С&Д, България), както и представители на секретариата на комисията.

Основни теми на разговорите с представителите на властите и подателите на петициите ще бъдат депото за отпадъци на София и нарушенията по НАТУРА 2000 в Рила и Родопите.

Планирани са срещи по места с представители на неправителствения сектор и еколози, които са подали петициите.

На 30 юни в София членовете на ЕП ще разговарят с кмета Йорданка Фандъкова, с председателя на Комисията по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петициите на гражданите на Народното събрание Йордан Бакалов, с министъра на околната среда и водите Нона Караджова, с омбудсмана на Република България Константин Пенчев.

В Кюстендил делегацията ще разговаря с Любомир Анчев, областен управител на област Кюстендил. На 1 юли в Смолян са насрочени срещи с инж. Стефан Стайков, областен управител на Смолян и с кмета Дора Янкова.

Водещи

Най-четени