Зоопаркът в Токио ликува - роди се рядко бебе панда (СНИМКА) 12.06 | 16:24

Щастливата майка е 11-годишната Шин Шин, а бащата Ри Ри

От iNews.bg

Токийският зоопарк отпразнува раждането на първото си бебе панда от пет години насам, предаде БГНЕС.

Щастливата майка е 11-годишната Шин Шин. Засега полът на новороденото не е ясен, тъй като малките панди се раждат розови, почти без козина и тежащи не повече от 100 грама.

"Има случаи, в които полът на пандата е неправилно определян няколко години след раждане", споделя говорител на зоологическата градина, цитиран от БГНЕС.

Предишният път, в който Шин Шин роди, беше през 2012 г. Към онзи момент това беше първото раждане в зоопарка от 24 години. Бебето обаче почина от пневмония няколко дни след появата си на бял свят.

Шин Шин събираше тълпи от почитатели допреди миналия месец, когато беше преместена в изолирано заграждение без достъп на посетители.

1927703

Това доведе и до необичайни положителни последствия в икономиката на региона около зоологическата градина. Ресторант в близост до парка, съобщи, че е отбелязал ръст в приходите от 38% след обявяването на новината за очакваното бебе.

Гигантските панди, каквито са Шин Шин и половинката й Ри Ри, се славят като непохватни любовници. Мъжките често не разбират кога е подходящото време за чифтосване с женските.

За целта подходящи са само няколко дни в периода февруари-май, уточняват експерти. Това прави възпроизвеждането на този вид панди труден и бавен процес.

В природата живеят не повече от 2000 такива екземплеря. Те обитават три провинции в Китай.

Водещи

Най-четени