Какво е общото между секса, презервативите и защитените видове? 05.01 | 14:00

Вижте!

От Мартина Панайотова

Отговорното отношение към природата и секса едновременно, вече е възможно благодарение на определен вид презервативи, разпространени в САЩ, безплатно, преди празниците.

Тамошният Център за биологично разнообразие е раздал 25 000 кондома в защита на застрашените видове. Тези латексови изделия идват в различни цветове и всяка бройка носи индивидуално послание в полза на един или друг застрашен от изчезване вид.

Идеята на кампанията е да популяризира безопасния секс и предпазването от нежелана бременност, като по този начин да се ограничи свръхпопуляцията, не само в страната, но и по света. Пренаселването на планетата е една от основните причини за унищожаване на естествената среда на дивите животни. Всеки ден в света се раждат средно по 200 000 бебета. С други думи, идеята е да се планира не само нашето здраве и бъдеще, а и това на планетата.

Някои от забавните цветни опаковки на еко-презервативите, които съчетават отговорното отношение към секса с такова към природата, може да видите в Div.bg.

Най-четени