Масова сеч в Морската градина в Бургас 08.03 | 08:11

От общината обясняват, че дърветата били опасни

От iNews.bg

Масова сеч на дървета в Морската градина в Бургас стресна местните жители. Те са притеснени, че се реже безразборно, но от общината обясняват, че премахнатите дървета са били болни и опасни. Някои от тях били отстранени след сигнал за инцидент.

"Тези дървета си имат живот. Когато вече остареят, започват да умират и стават опасни за хората”, обяснява лесовъдът Владо Димитров пред bTV.

В момента Морската градина прилича повече на строителна площадка, но от общината са категорични, че още в началото на лятото отново ще има зеленина в парка.

"Това е една територия в парка, която е много натоварена и тя през последните 60 години не е търпяла реконструкция. Ще бъдат засадени три пъти повече дървета на територията на парка”, поясни Светлана ТАнева, началник в отдел "Озеленяване” към общината.

Изсечените дървета ще бъдат подменени с бързорастящи ясен, липа и чинар. Проектът за реконструкция на историческата част на Морската градина е за 5 млн. лв. Той включва модерна поливна система и атракциони като висящ мост.

Водещи

Най-четени