Обсъждат се проблемите на топлофикационния сектор 03.09 | 14:48

Енергийна конференция в София ще търси отговор защо услугата топлофикация се превърна от лукс в най-мразената дума

От Олга Андреева

"Екологична топлина: Има ли бъдеще за централното топлоснабдяване в България” ще бъде темата на международната енергийна конференция, чийто домакин ще бъде София.

Форумът ще разгледа акценти по темата за централното топлоснабдяване, екологичната енергия, високоефективното производство на топлина и електричество, модерното дялово разпределение и удовлетвореността на клиентите.

Конференцията, която ще се състои на 27 септември (вторник) в хотел Holiday Inn, се организира от Асоциацията на топлофикационните дружества в България в партньорство с Националния комитет на България в Световния енергиен съвет.

Темата "топлофикация” отново излиза на дневен ред с постоянно растящите цени на първичните енергоизточници, нуждата от модернизацията на производството и преносната мрежа, грижата за околната среда чрез внедряването на високоефективни производствени технологии от ново поколение, както и не на последно място - подобряването на услугата за крайния клиент.

Конференцията си поставя за цел да даде отговор на въпроси като: защо услугата топлофикация се превърна от лукс и предпочитано удобство в най-мразената и презирана дума; къде и кога родните топлофикационни дружества се разминаха по пътя с европейските компании, предоставящи централно топлоснабядване и дали растящите цени са основната причина в България да се свалят радиатори или липсата на ефективна законова рамка с последващ строг контрол.

На форума са поканени представители на водещи компании от топлофикационния сектор в страната и чужбина, на български и европейски институции, които имат отношение към политиките и регулирането в този сектор, представители на потребителските организации.

Водещи

Най-четени