Отварят вратите на кучешкия приют в Сеславци 12.08 | 09:52

Бъдещите осиновители получават кастрирано и обезпаразитено животинче

От Филипа Тодева

Във връзка с кампанията на Столичната община за осиновяване на куче се организира "Ден на отворените врати” в приюта в с. Сеславци. Желаещите да осиновят домашен любимец могат да получат информация в приюта в с. Сеславци, район "Кремиковци”, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Зад кампанията на Столичната община за осиновяване застана и басистът на "Меноар” Джоуи ди Майо, който на 13 юли посети лично приюта за бездомни кучета в с. Сеславци.

В подкрепа на кампанията на Столичната община за осиновяване на куче като домашен любимец бе показан известният български филм "Куче в чекмедже” на 7 август на лятната сцена в парка на Националния дворец на културата и по Българската национална телевизия на 22 юли.

Да осиновиш куче като домашен любимец означава да се грижиш за него. Собственикът има задължения и отговорности. Той трябва да регистрира своя домашен любимец в данъчната администрация в района.

Осиновявайки домашен любимец от приюта в с. Сеславци, стопаните получават куче с поставен микрочип, обезпаразитено, с поставена ваксина, кастрирано и с ветеринарно-медицински паспорт и освободено от такса.

Водещи

Най-четени