Разградски лъв постъпи на лечение в София 01.12 | 15:32

Асен от зоопарка в добруджанския град е настанен в клиниката на столичната зоологическа градина

От iNews.bg

Един от лъвовете, изведени от зоопарка в Разград, постъпи за лечение и специализирани грижи в единствения национален спасителен център за екзотични животни – Зоологическата градина в София. Той беше докаран със специализиран транспорт и при повишено внимание от риск за влошаване на здравословното му състояние.

При постъпване в Столичния зоопарк, лъвът Асен е диагностициран във видимо тежко физическо и психическо състояние. Към момента животното преминава през различни медицински прегледи, така че да се установи цялостното му здравословно състояние, след което комисия от ветеринарни лекари ще набележи по–нататъшни мерки за подобряването му.

Лъвът е настанен в отделна сграда, където има на разположение четири големи помещения, в част от които се провеждат и поредица от рехабилитационни упражнения, за укрепване на физическото му състояние. Лъвът Асен ще остане в Столичния зоопарк до трайното подобряване на неговото състояние, след което ще бъде транспортиран до едно от убежищата за големи котки на фондация "Четири лапи".

Водещи

Най-четени