Садят хиляди дръвчета и храсти на депото в Долни Богров 21.05 | 16:45

Фандъкова си сложи каска и провери как върви рекултивацията

От Филипа Тодева

Кметът на София Фандъкова провери изпълнението на дейностите по рекултивацията на депото в Долни Богров. Към момента са изпълнени дейности по подравняване на терена, полагане на изолационен пакет на клетка 1. Изграждане на диги на клетката.

Работи се по довършване на пътната инфраструктура. В рамките на проекта през тази есен е предвидено засаждане на 5500 дървета, 6500 храсти и затревяване на 40 декара.

В началото на изпълнението на проекта депото представляваше насипи от отпадъци с височина от 2 до 15 метра, напомнят от Столичната община.

Проектът "Закриването и рекултивацията на депото за битови отпадъци в с. Долни Богров" е част от комплекса от мерки за подобряване управлението на отпадъците на територията на Столичната община. Общата стойност на обекта 29 880 977,53 лв. с ДДС.

Площта съгласно ПУП, която ще се рекултивира и приведе в съответствие с нормативната уредба, е 370 дка. Сметоразтоварище с. Долни Богров e бивша кариера за добив на инертни материали. Депото е експлоатирано в периода 1972–1997 година.

Най-четени