Свищов става по-цветен с 6000 нови цветя 14.04 | 12:02

Те са засадени в центъра като част от пролетната кампания за обновяване на градския облик

От Кремена Бедерева

Над 6000 цветя са засадени в центъра на Свищов, като част от пролетната кампания за обновяване на градския облик, съобщиха от общинската администрация в крайдунавския град.

Приключило е кастренето на сухи клони, премахването на болни и опасни дървета в централната част. Обработени са Градската градина, градините на пл. "Свобода", пл. "Велешана", градинката на "Дарителите", районите на болницата и автогарата, комплекс "Дунав", както и всички детски градини и училища.

Дървесината от премахнатите дървета ще се съхранява от ОП "Чистота" и за отоплителния сезон ще бъде предоставена на общински сгради, които се отопляват на твърдо гориво.

На мястото на отстранените дървета ще бъдат засадени нови подходящи видове, предимно липи и брези, уточняват от администрацията. След окосяването на тревните площи предстои третирането им против кърлежи.

В рамките на пролетната кампания ще бъде ремонтирана и осветена единствената велоалея в Свищов, която свързва града с местността "Паметниците" и архитектурния резерват "Нове".

Най-четени