София с нов парк в края на септември 29.08 | 12:30

Това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова

От Ани Романова

Първата част от новия парк в София – "Въртопо” в район "Младост” ще бъде завършена до края на септември, обеща кметът Йорданка Фандъкова. Проектът е насочен най-вече към деца, но изграждането му се е оказала нелека задача заради трудния терен и заради частни имоти, които трябва да бъдат отчуждавани.

Първият етап от парка "Въртопо” е разположен на 5 декара. След завършването му жителите на кварталите "Младост” и "Мусагеница” ще имат достъп до него. Предвиждат се различни детски площадки и фитнес уреди, обясни Йорданка Фандъкова:

"Предвиждат се няколко площадки - детска площадка за деца над 3 години, малка детска площадка за бебета и фитнес съоръжения, които също са леки и стават и за деца, и за възрастни хора. Идеята ни е това парково място да бъде най-вече за деца", каза столичният кмет.

Наложило се е да бъде изграден парк на вертикален терен, допълни тя. С цел по-лесен достъп ще има асансьор за слизане в парка.

Вторият етап пък предвижда ремонт на моста, който води до Дървенишка река, която ще бъде почистена и мястото ще е чудесно за пикник, каза кметът.

В проекта са вложени 600 000 лева.

Снимка: Столична обшина

Водещи

Най-четени