Училищно предизвикателство 28.06 | 07:38

Ученици от 15 европейски града - "против" вредните въглеродни емисии

От Кремена Бедерева

Ученици от 15 европейски града се обединиха за намаляване на вредните въглеродни емисии, което постави началото на ново мислене по отношение на намаляване замърсяването на атмосферата с парникови газове и предотвратяване на екологични катаклизми.

Грамоти и награди на участниците в инициативата "Училищно предизвикателство” ще бъдат връчени днес в 10.00 часа в Зала № 5 на Столична община, ул. "Московска” 33, съобщиха от Столична община.

В "Училищното предизвикателство”, организирано от Дирекции "Образование” и "Европейски програми, проекти и представителства” към Столична община със съдействието на Екологично сдружение "За земята”, се включиха над 800 ученици от 11 столични училища.

Участниците от 88 СОУ, 54 СОУ, 1 АЕГ, 108 СОУ, 29 СОУ, 73 СОУ и 22 СОУ спазиха регламента за две СО2 измервания и отчетоха намаление на вредните емисии чрез по-често използване на електротранспорт (трамвай, тролей, метро), увеличаване използването на велосипеди (при спазване на условията за безопасност) и ходене пеша от и до училище. На участниците бяха предоставени тениски и шапки с логото на инициативата.

Водещи

Най-четени