Няколко супер идеи за закуска през есента 21.10 | 11:17

Предлагаме ви здравословната и богата на витамини и минерали тиква

От iNews.bg

Много хора свързват тиквата основно с украсата на празника Хелоуин, който все повече си проправя място и в родните традиции. Е, имаме изненада за вас. Тиквата се оказва голямото богатство на есента, което е изключително полезно за нашето здраве.

Експертите изтъкват, че сред преимуществата ѝ е това, че е много богата на витамини и минерали. Затова е идеалният избор за закуска. По нашите географски ширини обикновено я консумираме под формата на тиквеник (баница с тиква) и просто печена с мед и орехи. От другата страна на океана я предпочитат на каша и с овесени ядки, отбелязва БГНЕС.

Ако обичате да прекарвате част от свободното си време в кухнята, няма начин да не сте експериментирали с този продукт. Затова и ние решихме да ви дадем няколко интересни идеи с тиква.

Мъфини от тиква - Приготвят се лесно, вкусни са и удобни за носене в офиса или на училище.

Френски тост с тиква - Френският тост с тиква набавя всичко необходимо на организма, за да се чувстваме бодри и тонизирани през деня. Приготвя се с филии пълнозърнест хляб, намазан с масло, парченца тиква и орехи.

Овесени ядки с тиква - Това е най-лесната и бърза закуска. Приготвяте тиквата на каша, с малко прясно мляко и овесени ядки.

Крем карамел с тиква - Ако искате да впечатлите вашето семейство и гости, направете крем карамел с парченца тиква.

Водещи

Най-четени