Борисов: ГЕРБ трявба да управлява, демокрацията го препотвърди 26.03 | 21:29

Готови сме на много малко компромиси в преговорите за коалиция, спешно ни трябва правителство, каза още той

От iNews.bg

ГЕРБ е задължен да направи правителство и да управлява. ГЕРБ ще започне преговори за съставяне на правителство. След като партията печели изборите, тя е задължена да управлява и да бъде водеща политическа сила. Демокрацията го препотвърди. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов по повод предварителните резултати от изборите. Той обаче се въздържа да обяви с кого би се коалирала партията преди да станат ясни официалните резултати от вота. "Нямаме окончателни резултати, може да има промени", каза Борисов.

"Демокрацията винаги е била най-важна за нас. Волята на мнозинството е това, което управлява държавата. Ни постъпихме морално, този резултат препортвърди, че ГЕРБ трявба да е водеща политическа сила в парламента", каза той. Малко по-рано лидерът на НФСБ и съпредседател на "Обединени патриоти" Валери Симеонов заяви, че предсрочните избори са били излишни и директно запита Борисов зашо са били нужни.

По отношение на съставянето на коалиционно правителство Борисов каза, че ГЕРБ са готови да направят много малки компромиси. "В преговорите с потенциалните партньори, когато видим кои са, когато дойдат и от чужбина резултатите, се надявам бързо да се направи правителство, което да отговори на очакванията на хората и на тази тежка международна обстановка в момента", каза още лидерът на ГЕРБ. Но подчерта, че когато станат ясни окончателните резултатите, на всички партии, защото картината може да се промени, тогава ще даде повече яснота с кого ще преговаря ГЕРБ и какви компромиси ще може да направим.

Борисов изрази благодарността си към всички българи, които са гласували днес и не само за ГЕРБ, а за всички партии. Той поздрави и основния си конкурент – БСП и лидерът й Корнелия Нинова, за мъжката битка в предизборната кампания.

Водещи

Най-четени