Проф. Тадаръков: Бюджет 2019 е бюджет на страха 07.11 | 09:48

Това е предизборен бюджет без реформи, смята той

От iNews

Това е предизборен бюджет без реформи. Това е бюджет на страха, каза в сутрешния блок на Bulgaria on air преподавателят в УНСС проф. Димитър Тадаръков по повод проекта на държавен бюджет за 2019 година, който днес трябва да бъде разгледан на първо четене в парламента.

В този бюджет има за всеки по нещо – предвидено е догодина да има европейски и местни избори, както и евентуално предсрочни парламентарни избори, добави проф. Тадаръков.

Депозитите на българите са 50 млрд. лева. Такова чудо няма по света. Това е само ако има страх от инвестиции. Българите не вярват на управлението на държавата. Това е скритата истина, която ще избухне рано или късно. Ако хората вярват на управлението, те ще извадят тези пари и ще ги вкарат в малък, среден или едър бизнес. Вместо това хората държат парите си в банките при 0,4% лихва и инфлацията ги изяжда. Чуждестранните инвестиции също са минимални. Защо да се молим за чуждестранни инвестиции, след като имаме 50 млрд. лева на депозити, каза още проф. Димитър Тадаръков.

Водещи

Най-четени